Mobiel internet op je iPhone?

2023-01-31
Do

Waar bellen en sms’en met een iPhone natuurlijk normaal en gebruikelijk is, maakt vooral mobiel internet de laatste jaren een grote sprong. Verbinding maken tot het internet op je iPhone is via meerdere manieren mogelijk. De twee soort aansluitingen zijn prepaid en een abonnement. In dit artikel lees je meer over mobiel internet op je iPhone (plus iPad en MacBook), en lees je de verschillende mogelijkheden.

Drie mogelijkheden voor mobiel internet

De drie primaire keuzes voor mobiel internet op je iPhone, zijn:

1. Prepaid kaart

2. Sim only abonnement

3. Data simkaart (prepaid)

Prepaid kaart

Met een prepaid simkaart waardeer je van tevoren op met beltegoed. Deze kun je gebruiken voor data, bellen, en sms’en. Hoe je dit verdeelt, bepaal je zelf. Voor mobiel internet hanteren providers tarieven per MB. 

Een andere optie met een prepaid simkaart is het kopen van internetbundels. Deze zijn vaak 1 maand geldig en wat voordeliger dan de tarieven per losse MB.

Sim only abonnement

Een populaire keuze is het afsluiten van een sim only abonnement voor je iPhone. Hiermee ontvang je iedere maand een van tevoren gekozen hoeveelheid MB’s. Daarnaast ontvang je ook belminuten en sms’jes.

Voordelen van een mobiel abonnement zijn gemak en voordelige tarieven. Wel is er sprake van vaste kosten en een risico om kosten buiten je bundel te maken.

Data simkaart (prepaid)

Een alternatief voor de bovenstaande oplossingen is een simkaart die vooral de laatste jaren populairder is geworden: een data simkaart. Dit is een prepaid data only kaart en is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een internet only oplossing voor hun iPhone.

Er zijn momenteel weinig aanbieders van prepaid data simkaarten in Nederland. Wel zijn er een aantal opties. Een voorbeeld is de prepaidsimkaart.net data only sim. In de meeste gevallen hebben data simkaarten geen telefoonnummer, omdat deze voor alleen internet niet nodig is.

Mobiel internetten op andere Apple apparaten

Waar je met een iPhone natuurlijk ook kunt bellen en sms’en, zijn apparaten zoals iPads en MacBooks natuurlijk alleen geschikt voor internet. Hierdoor is het niet noodzakelijk om een simkaart te kopen waar je ook mee kunt bellen en sms’en. In het geval van een sim only abonnement betaal je in een dergelijke situatie dan ook voor belminuten en sms’jes, terwijl je hier niet gebruik van maakt.

Vooral voor iPads en MacBooks wordt om bovenstaande reden dan ook vaker voor een prepaid data only oplossing gezocht. Met een prepaid data simkaart zijn er geen vaste kosten en wordt er alleen betaald voor data. Bovendien is er meer kostencontrole, doordat men zelf bepaalt wanneer de volgende opwaardering plaatsvindt.

Mobiele datagebruik blijft stijgen naarmate de jaren vorderen. Een belangrijke reden hiervan is dat mensen altijd verbonden willen blijven. Of het nou met smartphones, tablets, laptops, of een ander apparaat is: een constante verbinding tot het internet is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.